Höstmöte

Välkommen till höstmötet fredag 3.10 kl.18 på galleriet, Hornsgatan 6. Medlemsmöte och därefter sedvanligt samkväm med en enkel buffé. Anmäl dig till galleriet senast onsdag 1 oktober så att klubbmästarna har möjlighet att planera mat och dryck.

Vill du ha verksamhetsplan 2015 före höstmötet?
Beställ från sekreteraren@grafiskasallskapet.se

Utställningsansökan för 2016

Skall vara galleriet tillhanda senast den 3.11 2014. Ge en kort beskrivning av din tänkta utställning och ev. fotografier. Gallerigruppen behandlar din ansökan och tittar på din kollektion som finns i galleriet. Skriv om du kan tänka dig att dela period med en annan konstnär.

Portföljblad 2015

Skicka eller lämna dina förslag till galleriet senast 5 september.

Uppdatera dina uppgifter i konstnärsregistret!

Skicka bild/bilder (min. 700px bredd)med uppgift om titel, teknik och storlek och , om du så önskar, CV (ett urval på max. 15 utställningar), mailadress, hemsidesadress, ett foto på dig själv till:
hemsidan@grafiskasallskapet.se

Medlemsinformation via mail

Styrelsen arbetar för medlemmarna, i många frågor vill vi kunna ge snabb och tydlig information, vi jobbar på ett digitalt medlemsbrev som vi kan skicka ut när det behövs utan stora portoutgifter.
Om du inte har lämnat din e-postadress gör det idag: sekreteraren@grafiskasallskapet.se


Galleriet har brist på nya blad

Våra största kunder är landsting från hela Sverige som kommer på besök med jämna mellanrum och dom vill alltid ha nya kollektioner. Vi uppmanar därför våra konstnärer att skicka sina nya blad till galleriet så vi kan fortsätta utsmycka sjukhus och vårdcentraler.

Skiss över galleriet

Behöver du mått på galleriets väggar för att planera din utställning? -Ladda ned en pdf här: GS-ritning [3.84MB]

Grafikskolan söker praktikplatser!

Har du möjlighet att ta emot en elev från Grafikskolan som praktikant för en kortare period? Är du intresserad så hör av dig till:info@grafikskolan.se

Värva förmånsmedlemmar

Nu finns årets portföljfolder som pdf-fil på hemsidan, vilket gör att du enkelt kan förmedla den till t.ex. konstföreningar och konstinköpare du har kontakt med. Foldern som följer i utskicket är tänkt att du kan använda på samma sätt. Du får ett blad ur tidigare års utgivning per värvad medlem!

ANSLAGSTAVLAN Tips skickas till:styrelsen@grafiskasallskapet.se (projekt, konstnärsutbyten eller andra grafiska aktiviteter)
Eftertryck på galleriet

Eftertryck är ett antal kvällar på Grafiska Sällskapets galleri med olika teman för föreningens medlemmar.

Välkomna till höstens första ”Eftertryck” torsdag 2/10 kl.18-20. Kvällens tema är Samlingar och ett antal korta mikro-föreläsningar av GS-konstnärer. De presenterar sina mer eller mindre udda samlingar och kanske också hur dessa influerat bildskapandet. Kvällen sker under avslappnade former med en enkel bar där du kan köpa vin och smörgåsar. Har du en samling du skulle vilja presentera? Kontakta Maria, contact@marialindstrom.se


Till dig som är K-aktieägare i Grafikens Hus och till dig som har haft konst till försäljning i kommission.

Som de flesta av er antagligen redan vet så brann Grafikens Hus ned natten mellan den 15:e och 16:e mars. Det var en enorm tragedi för oss alla som älskar grafik i alla dess former och en stor förlust för svenskt konstliv. Vi satt i ett krismöte hela söndagen den 16:e för att lägga upp en första plan för hur vi ska hantera situationen på bästa möjliga sätt. Sympatier och stöd strömmade in på sociala medier, telefonsamtal och mejl. Vi känner ett enormt stöd från er alla och mötet beslutade omgående att arbeta för att bygga upp Grafikens Hus verksamhet igen. Till att börja med så är det en hel del praktiskt arbete. Allt gick förlorat i branden. Även så gott som samtliga arkiv och digital information. Vi saknar det mesta och har inte ens allas kontaktuppgifter.

Vi ber nu er alla som är K-aktieägare i Grafikens Hus, att gå in på Grafikens Hus hemsida, scrolla ner till punkten K-aktieägare och ge oss dina kontaktuppgifter; adress, telefon och mejl så att vi kan nå dig. Om du är konstnär och har haft grafik till försäljning i kommission så finns det även en punkt på hemsidan där du kan ta kontakt. Vår målsättning är att regelbundet informera er alla så gott vi kan om det som sker i vårt arbete för att bygga upp Grafikens Hus verksamhet igen. Med det stöd och den hjälp som vi får av er alla så är det fullt möjligt att genomföra!

Tack för din hjälp!
Nina Beckmann Mikael Kihlman
vd Grafikens Hus styrelseledamot Grafikens Hus

http://www.grafikenshus.se/Ny menypunkt - Formulär för nya bilder

Nu finns ett färdigt formulär för dina nya bilder som du skickar/lämnar in - Fyll i, skriv ut & ta med, eller spara som pdf (i skrivarinst.) och skicka till galleriet.
länk: Mina nya bilder


Charbonnel etsningsgrunder (Etching ball grounds)

Jag säljer ut mjuk- och hårdgrunder då jag gått över till andra tekniker.
Oanvända i originalförpackning, ord pris 44:- + moms
9 st mjukgrundkula svart, 12 st hårdgrundkula svart.
21 st 500:- + postfrakt (mindre än halva priset)
Odd Larsson mail@oddlarsson.com tele:070 2053852


Koppartryckspress tillverkad av R Domeij säljes

20 000 kr. Pressen har tillhört konstnären Lars Lindeberg och är i mycket gott skick, som det verkar. Tryckbädden är 1 x 2 meter. se bild här

Säljare: Erik Lindeberg. Mobil: 073-901 45 12.
Mail: e.lindeberg@hotmail.com.

Domeijpress säljes

Pressbredd: 72 cm
Längd: 190 cm
Höjd: 165 cm (inklusive stadigt trästativ)
Pris: 19.000:- eller enligt överenskommelse
Hämtas i Mölndal

Ring Maria Heed, 0761159073

Ateljévistelse Bornholm

Kære grafik kultur i Sverige ,
hermed en invitation til alle grafikere i Sverige til at udnytte Bornholm ( Østersøens perle) til ferie, udstilling og arbejde, altsammen på én gang.
Vi er i år blevet en ny konstellation og håber, at I vil komme og tilføre os ny inspiration og ekspertise og ideer til fremtidige projekter .
I får oplægget på dansk - og på engelsk for . dem , der tror at dansk er svært .
Vi håber , at i vil sende vores lille affisch ud til alle jeres grafiske venner ,som vi endnu ikke kender, og som kunne være relevante samarbejdspartnere i år eller senere.

Vi glæder os til at høre fra jer
Mvh.
Alice Østerbøg

Østervoldgade 40, 3700 Rønne, Danmark, (+45) 56 95 90 92, (+45) 26 19 47 29
aosterbog@gmail.com

Mer info PDF