Utställningsansökan för 2016

Skall vara galleriet tillhanda senast den 1 november 2014. Du söker med en kort beskrivning av din tänkta utställning och ev. fotografier. Gallerigruppen behandlar din ansökan och tittar på din kollektion i lådan på galleriet. Skriv gärna om du kan tänka dig att dela period med en annan konstnär.


Portföljblad 2015

Skicka eller lämna dina förslag till galleriet senast 5 september.

GRAFIKSTAFETT 2014 på Grafiska Sällskapets galleri

Grafiska Sällskapet inbjuder konstgrafiska kollektiva verkstäder i Sverige till en fortsättning av tidigare års lyckade Grafikstafett. Några av landets kollektivverkstäder har återkommit flera gånger. I år har styrelsen beslutat att låta de verkstäder som ännu inte har deltagit få förtur på bokningen, först till kvarn gäller. Efter den 31 mars erbjuds alla verkstäder en period om säsongen inte blivit fulltecknad. Detta är en unik möjlighet att få ställa ut era medlemmars bilder, presentera er verksamhet och besöka Stockholm under turistsäsongen. Galleriet ligger på Hornsgatan 6, nära Slussen. Vi kan erbjuda tre stycken utställningsperioder på två veckor och en sista period på 12 dagar.

Måndag 23 juni – söndag 6 juli

Måndag 7 juli – söndag 20 juli

Måndag 21 juli – söndag 3 augusti

Måndag 4 augusti – fredag 15 augusti

För att täcka kostnader och elen, betalar varje verkstad 5 000 kr och 4500 kr för den kortare perioden till Grafiska Sällskapets plusgiro nr 40 78 56 – 4. Inbjudan har också skickats via e-post till landets kollektivverkstäder.

Läs som pdf


Uppdatera dina uppgifter i konstnärsregistret!

Skicka bild/bilder (min. 700px bredd)med uppgift om titel, teknik och storlek och , om du så önskar, CV (ett urval på max. 15 utställningar), mailadress, hemsidesadress, ett foto på dig själv till:
hemsidan@grafiskasallskapet.se

Medlemsinformation via mail

Styrelsen arbetar för medlemmarna, i många frågor vill vi kunna ge snabb och tydlig information, vi jobbar på ett digitalt medlemsbrev som vi kan skicka ut när det behövs utan stora portoutgifter.
Om du inte har lämnat din e-postadress gör det idag: sekreteraren@grafiskasallskapet.se


Galleriet har brist på nya blad

Våra största kunder är landsting från hela Sverige som kommer på besök med jämna mellanrum och dom vill alltid ha nya kollektioner. Vi uppmanar därför våra konstnärer att skicka sina nya blad till galleriet så vi kan fortsätta utsmycka sjukhus och vårdcentraler.

Grafiska Sällskapets verksamhetsplan 2013

Du kan få verksamhetsplanen via e-post.
Skicka meddelande till:
sekreteraren@grafiskasallskapet.se

Skiss över galleriet

Behöver du mått på galleriets väggar för att planera din utställning? -Ladda ned en pdf här: GS-ritning [3.84MB]

Grafikskolan söker praktikplatser!

Har du möjlighet att ta emot en elev från Grafikskolan som praktikant för en kortare period? Är du intresserad så hör av dig till:info@grafikskolan.se

Värva förmånsmedlemmar

Nu finns årets portföljfolder som pdf-fil på hemsidan, vilket gör att du enkelt kan förmedla den till t.ex. konstföreningar och konstinköpare du har kontakt med. Foldern som följer i utskicket är tänkt att du kan använda på samma sätt. Du får ett blad ur tidigare års utgivning per värvad medlem!

Ateljévistelse Bornholm

Kære grafik kultur i Sverige ,
hermed en invitation til alle grafikere i Sverige til at udnytte Bornholm ( Østersøens perle) til ferie, udstilling og arbejde, altsammen på én gang.
Vi er i år blevet en ny konstellation og håber, at I vil komme og tilføre os ny inspiration og ekspertise og ideer til fremtidige projekter .
I får oplægget på dansk - og på engelsk for . dem , der tror at dansk er svært .
Vi håber , at i vil sende vores lille affisch ud til alle jeres grafiske venner ,som vi endnu ikke kender, og som kunne være relevante samarbejdspartnere i år eller senere.

Vi glæder os til at høre fra jer
Mvh.
Alice Østerbøg

Østervoldgade 40, 3700 Rønne, Danmark, (+45) 56 95 90 92, (+45) 26 19 47 29
aosterbog@gmail.com

Mer info PDF


ANSLAGSTAVLAN         Tips skickas till: hemsidan@grafiskasallskapet.se
Portfölj 2015
Skicka eller lämna dina förslag till galleriet senast fredag 5 september. Pappersformat max 40x50 cm. Lämna gärna in flera förslag!

Verksamhetsplan 2015 och verksamhetsberättelse 2014 går att få från sekreteraren via e-post. Skriv till sekreteraren@grafiskasallskapet.se


Till dig som är K-aktieägare i Grafikens Hus och till dig som har haft konst till försäljning i kommission.

Som de flesta av er antagligen redan vet så brann Grafikens Hus ned natten mellan den 15:e och 16:e mars. Det var en enorm tragedi för oss alla som älskar grafik i alla dess former och en stor förlust för svenskt konstliv. Vi satt i ett krismöte hela söndagen den 16:e för att lägga upp en första plan för hur vi ska hantera situationen på bästa möjliga sätt. Sympatier och stöd strömmade in på sociala medier, telefonsamtal och mejl. Vi känner ett enormt stöd från er alla och mötet beslutade omgående att arbeta för att bygga upp Grafikens Hus verksamhet igen. Till att börja med så är det en hel del praktiskt arbete. Allt gick förlorat i branden. Även så gott som samtliga arkiv och digital information. Vi saknar det mesta och har inte ens allas kontaktuppgifter.

Vi ber nu er alla som är K-aktieägare i Grafikens Hus, att gå in på Grafikens Hus hemsida, scrolla ner till punkten K-aktieägare och ge oss dina kontaktuppgifter; adress, telefon och mejl så att vi kan nå dig. Om du är konstnär och har haft grafik till försäljning i kommission så finns det även en punkt på hemsidan där du kan ta kontakt. Vår målsättning är att regelbundet informera er alla så gott vi kan om det som sker i vårt arbete för att bygga upp Grafikens Hus verksamhet igen. Med det stöd och den hjälp som vi får av er alla så är det fullt möjligt att genomföra!

Tack för din hjälp!
Nina Beckmann Mikael Kihlman
vd Grafikens Hus styrelseledamot Grafikens Hus

http://www.grafikenshus.se/Ny menypunkt - Formulär för nya bilder

Nu finns ett färdigt formulär för dina nya bilder som du skickar/lämnar in - Fyll i, skriv ut & ta med, eller spara som pdf (i skrivarinst.) och skicka till galleriet.
länk: Mina nya bilder

Sommarateljé

Hej bästa konstnärskollega!
Nu går det bra att boka sommarateljé med liten bordspress för högtryck/djuptryck på Vässingsö Konstgrafiska Verkstad, stafflier och arbetsbord samt boende (för max 6 personer åt gången) i min charmiga drygt 200 år gamla hallandslänga.

Kom och jobba eller slappa, allt efter behag. Här finns sommarparadiset för dig som behöver ladda batterierna!
Plats: Vässingsö, Onsala (i Kungsbacka kommun på Västkusten). Vässingsö är en gammal by med anor från dansktiden. Här finns naturhamn mellan uddar med kustnära naturskyddade strövområden, närhet till salta bad och Nidingens fyrplats (dit det går båtturer från närliggande Gottskär), Tjolöholms slott och Äskhults gamla by och mycket annat sevärt.

Karta och broschyrer finns i stugan.
Bilavstånd till Kungsbacka: 15 min, till Göteborg 45 min.
Utrymme: 2 sovrum, ateljé, normalt utrustat kök (ej diskmaskin) och renoverat badrum med wc och badkar.
1 parkering på gården, uteplats med trädgårdsmöbler och grill. Möjlighet att hyra 2 kajaker samt 2 cyklar.

Du får konstnärsrabatt med 1000 kr!
Ordinarie pris är 4000 kr/vecka men för dig som är medlem i Grafik i Väst, GS eller KC är priset 3000 kr/vecka om du bokar direkt av undertecknad.
Du betalar alltså för att hyra huset en vecka oavsett om du är ensam eller ni är två eller ett halvdussin personer som delar på det. Barnfamiljer är också välkomna, dock inga husdjur (av hänsyn till allergiker är ateljén katt- och hund- och rök-fri).
Bokningsbara veckor i skrivande stund: 23, 24, 25 (midsommar), 26, 28, 32 och 33,
(dvs. 1 juni - 29 juni, 6 - 13 juli och 3 - 17 augusti) 2014 bytesdag: söndag.

Med vänlig hälsning,
Marjut Börjesson
Vässingsö Konstgrafiska Verkstad, VöKV
Vässingsö 375
439 94 Onsala
Tel. 0702912193

e-post:marjutborjesson@hotmail.comCharbonnel etsningsgrunder (Etching ball grounds)

Jag säljer ut mjuk- och hårdgrunder då jag gått över till andra tekniker.
Oanvända i originalförpackning, ord pris 44:- + moms
9 st mjukgrundkula svart, 12 st hårdgrundkula svart.
21 st 500:- + postfrakt (mindre än halva priset)
Odd Larsson mail@oddlarsson.com tele:070 2053852


Koppartryckspress tillverkad av R Domeij säljes

20 000 kr. Pressen har tillhört konstnären Lars Lindeberg och är i mycket gott skick, som det verkar. Tryckbädden är 1 x 2 meter. se bild här

Säljare: Erik Lindeberg. Mobil: 073-901 45 12.
Mail: e.lindeberg@hotmail.com.

Domeijpress säljes

Pressbredd: 72 cm
Längd: 190 cm
Höjd: 165 cm (inklusive stadigt trästativ)
Pris: 19.000:- eller enligt överenskommelse
Hämtas i Mölndal

Ring Maria Heed, 0761159073